Πραγματικοί χαρακτήρες καναπέδων. Ο Βαρετός

Στην μακριά ιστορία των καναπέδων, μπορεί κάποιος να εντοπίσει όλους τους χαρακτήρες και ιδιώματα που υπάρχουν και ανάμεσα στους ανθρώπους.  Ο πιο φοβερός όμως χαρακτηρισμός είναι αυτός του βαρετού καναπέ. Ο βαρετός καναπές έχει ακριβώς τα ίδια στοιχεία με αυτά ενός βαρετού ανθρώπου.

Είναι ανυπόληπτος. Η παρουσία του στον χώρο σπάνια γίνεται αντιληπτή ενώ τις περισσότερες φορές μάλλον θεωρείται και περιττή. Συχνά, ο βαρετός καναπές είναι ντυμένος με ξέθωρα ή χειρότερα μουντά χρώματα και πιο συχνά ο χρόνος έχει αφήσει απάνω του ανεξίτηλα όλα τα σημάδια από πρότερες κακουχίες. Ο βαρετός καναπές έχει όχι μόνο την τάση να είναι φλύαρος ή στον αντίποδα αδιάφορος αλλά περισσότερο να κάνει τους πάντες γύρω του να χασμουριούνται. Συχνά ο βαρετός καναπές είναι τσιγκούνης, προσποιείται τον φτωχό και ταλαίπωρο ενώ αρκεί να ψάξει κάνεις ανάμεσα στα στρώματα του για να εντοπίσει έναν μικρό θησαυρό. Ο βαρετός καναπές είναι ένα βάρος που δύσκολα κάποιος μπορεί να το ξεφορτωθεί, είναι ο τύπος που συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της παρέας, απρόσκλητος και ενοχλητικός μέσα στη σιωπή του.

Σε αντίθεση ο καναπές που μονοπωλεί  διαρκώς κι αμέριστα το ενδιαφέρον, είναι αυτός που προκαλεί συγκινήσεις και είναι έτοιμος να δεχτεί κάθε καινούρια ένταση απτόητος και αγέρωχος όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ένας καναπές αιώνιας διαμάχης και ίντριγκας ανάμεσα στους μνηστήρες που διεκδικούν μια θέση πάνω του.

Όπως ο καναπές Country που στα πόδια του σφάζονται παλικάρια