Καναπές CARRERA. Δημιουργία του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Τριαντάφυλλου

Ο Έλληνας σχεδιαστής Νίκος Τριαντάφυλλος επηρεασμένος απο τις ομορφιές της Iβηρικής χερσονήσου, τα χρώματα της Βαρκελώνης, τις ταυρομαχίες της Μαδρίτης, την ηρεμία στα απόμερα χωριά της Βαλένθιας και της Γρανάδας μα κυριότερα την ταχύτητα και την αγωνιστικότητα (Σημ.Ισπ:carrera) των καθαρόαιμων αλόγων της Ανδαλουσίας σχεδίασε τον καναπέ carrera με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε συνδυασμός χρωμάτων και υφασμάτων να προσφέρει μια ζωντανή εικόνα και αίσθηση της χώρας του Πικάσσο. 

Μια αστείρευτη εναλλαγή συνθέσεων και συναισθημάτων, με καταγωγή τα υψίπεδα της λατινικής Αμερικής και της απαράμιλλης ομορφιάς που πρωτοαντίκρυσαν οι Ισπανοι Κονκισταδόρες. Τα πολύχρωμα υφάσματα του Περού, οι ήχοι του Αμαζονίου, οι συνήθειες των Βενεζολάνων πρωτόγονων καλλιτεχνών, όλα όσα καθόρισαν την Ισπανική εμπειρία και τέχνη, προβάλλονται στον καναπέ Carrera.

H γοητεία των πέτρινων ογκόλιθων στις κατασκευές των Ίνκας και η αμέση ενσωματωση τους στην αρχιτεκτονική των Ισπανών. Από τους επιβλητικούς καθεδρικούς ναούς μέχρι  τους δρόμους και τις πλατείες το πνεύμα της αναγέννησης και πνοής, η πιο σημαντική εποχή του Δυτικού πολιτισμού απο το χέρι του Έλληνα σχεδιαστή πήρε μορφή και απεικόνιση στον καναπέ Carrera.